Mi a bánat folyik a tengeren?

Az elmúlt évtizedekben soha nem tapasztaltam ennyire hektikus, kiszámíthatatlan helyzetet a piacon. Akadozó beszállítások az üzleti élet minden szintjén, bizonytalanság, áremelkedés. Miért? Van egy induló vállalkozásom. Egyedi ajándéktárgyakat készítünk. Rendelni akartam pár jópofa bögrét, hogy bővítsem a készletet és a kínálatot. A beszállító honlapján a “szállítás alatt” felirat fogad. Felhívtam őket, hogy mikorra várják, mire a válasz: “Nem tudjuk”. A multinál, ahol dolgozom, rendeltünk egy több, mint száz millió forintos gépet. Mennyi lesz a szállítási idő? A válasz “Nem tudjuk” Lengyel cég, évek óta megbízhatóan szállít, majd hirtelen állandó bajok forrása lesz. Telefonos konferencia a CEO-val, ahol kiderült, az egyik alapanyag nem jön, hiába várják. Miért? “Elakadt a szállítás”

Mi folyik itt?

Ahogy a fenti példákból is láthatod, ez nem egyedül a nagyvállalatok baja. Milliárdos multi ugyanúgy szív, mint a a webshopos mikrovállalkozás. Természetesen számos oka van a jelenségnek, amik iparáganként eltérhetnek, de a gyökérok a COVID. Ebből a sok okból egyet emelnék ki, a szállítmányozás problémáit, jelesül a Távol kelet – Európa viszonylat problémáit. A világhírű szuezi drifter, az Ever Given a tömegek számára is nyilvánvalóvá tette azt a tényt, hogy mennyire sérülékeny ez a hosszú lánc. Hiába a modernitás, a világ összes cuccát most sem sokkal egyszerűbb átcuccolni a föld túloldalára, mint amikor még tevén jöttek. Akkoriban sivatagi rablók voltak a fő probléma, most pedig az iszonyatos volumen.

Dewry konténer index

A fenti ábra eléggé egyértelműen szemlélteti a hatást. Az ára az első nagy COVID – lezárást követően kilőtt, és ott is maradt. A hajózó társaságok ugyanis leépítették a kapacitásokat, közben a raktárkészletek kifogytak mindenhol, és amikor a kereslet megugrott, hirtelen nem lett, aki elvigye. És mivel nincs készlet, ezért mindenkinek kell a cucc, mégpedig azonnal, így tovább kumulálva az áremelkedést és a kapacitáshiányt.

Hatása ránk

Okés, ez tök jó, de mit jelent ez a gyakorlatban? Konkrétan azt, hogy ha pl a webshopod Kínából rendel bármit is (és ki ne rendelne onnan, elvégre, ami nem kínai az hamisítvány) annak számolnia kell a jócskán megnövekedett szállítási határidőkkel. Ráadásul nem csak hosszabbak, hanem bizonytalanok is lettek ezek az időpontok, ami talán még rosszabb dolog. Hiszen a vevő azt a választ még esetleg elfogadja, hogy “négy hét” de azt már kevésbé, hogy “fogalmam sincs” – még ha az igazság ez is. Az pedig komoly érvágás, ha a legjobban futó termékedet hirtelen le kell venni a honlapról.

Mit lehet tenni?

Nincs általános megoldás. Ha lenne, nem lenne probléma. Viszont van pár dolog, amit tehetsz. Ezekből álljon itt három, ami segíthet neked, hogy átvészelj egy ilyen időszakot.

1 – Az egyik, hogy átvizsgálod a készletszinteket. Békeidőben nagyon nem vagyok híve a készletezésnek, de most háború van. A stratégiai cuccaidból bizony érdemes megemelni a raktározott mennyiséget. Ha pénzszűkében vagy, akkor nézd át a teljes árukészletet, és próbáld emelni a forgási sebességet (erről részletesebben olvashatsz itt: LINK) amivel tőkét tudsz felszabadítani. Ezt pedig belerakhatod azokba a termékekbe, amik tényleg elengedhetetlenek a működésedhez. Gyártócégeknél ez akár egyes fogyóeszközöket is jelentheti, amik mondjuk minden termék gyártásához kellenek.

2 – Ha nincs ennyire kiemelt terméked, hanem mondjuk soktermékes shopod van, akkor növeld a kínálatot (ha van hová) ha sok terméked van, akkor egy igényre több megoldást is tudsz kínálni. Így jóval nagyobb az esélye annak, hogy ha egy – egy tételből rövid is leszel, tudod helyettesíteni azt valami mással. Például: Elfogyott a neonzöld bögre, de van helyette neonsárga. Ugyanolyan? Nem teljesen, de majdnem.

3 – Keress alternatív beszerzési forrásokat. Ha egy ideje már a piacon vagy, akkor jó eséllyel kialakult egyfajta beszerzési rutin. Lehet, hogy te profi módon nyomod, és évente tenderezel, de most még ez is kevés. Nem is beszélve azokról, akik évek óta vásárolnak ugyanattól a beszállítótól. Na, ezek nem azok az idők, amikor ez egy jó ötlet! Tedd bele az energiát, bővítsd a forrásaidat. Lehet, hogy a másiknál 5%-al drágább a termék, de ha csak ott lehet kapni, akkor annyi az ára. Még mindig jobb, mintha nem tudnád kiszolgálni a vevőidet. Itt olvashatsz arról, hogy találod meg a jó beszállítókat: LINK

TL;DR

Gáz van a szállítmányozással. Hogy ne maradjál árukészlet nélkül, 1, – Az igazán fontos termékekből raktározz többet 2 – Emeld a forgási sebességet 3 – Legyenek alternatív termékeid 4 – Legyenek alternatív beszállítóid

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s