Tulajdonosi szemlélet és Máté evangéliuma

Nem megyünk át keresztény blogba, viszont mostanában rengeteg alkalommal szembe jön velem egy fogalom, a nagy “Buzzword for dummies” kézikönyv kiemelt oldalairól. Ez pedig nem más, mint a “Tulajdonosi szemlélet” Mi a bajom ezzel a kifejezéssel? Amellett, hogy ellentmondás, még csak nem is hasznos. Mielőtt a kócsing – apostolok megköveznének, ki is fejtem, hogy mire gondolok.

Tulajdonosnak lenni. Mit jelent ez pontosan? Azt, hogy az adott jószág felett teljes kontrollal bírunk, azt saját értékrendünk alapján használhatjuk, viselve a felelősséget és húzva belőle a hasznokat. A tulajdonosi szemlélet tehát a tulajdonostól függ, az ő erkölcsi értékrendjén alapul. Neki – és csak neki – van joga és felhatalmazása a jószággal való bánásmód erkölcsi rendszerének kialakítására.

És hogy valami haszna is legyen a hat esztendő egyházi iskoláinak, felidézném Máté evangéliumának 25 fejezetéből a 14. – 30. sort. Itt elolvashatod: LINK. Károli fordítása, nem túl gördülékeny, de azért emészthető szöveg így a XXI században. A mondanivaló azonban jól megvilágítja a lényeget.

Összefoglalva: Gazdag tulajdonos ad a beosztottjainak 5 – 3 – 1 talentumot, kábé az egy misi korabeli megfelelőjét. Az első kettő megduplázza a pénzt a helyi értéktőzsdén, míg az utolsó elássa, ami most az államkötvénybe rakás megfelelője lehetne. Emberünk visszajön, és nagyon örül az első kettőnek, mert azért a profitráta eléggé combos, de mérgében kirúgja a harmadikat, mert az nem termelt semmit. Sales meetingeken ismerős lehet a szituáció…

29. – Mert mindeninek, a kinek van, adatik, és megszaporíttatik; a kinek pedig nincsen, attol az is elvétetik, a mije van.

30. – És a haszontalan szolgát vessétek a külső sötétségre; ott lészen sírás és fogcsikorgatás.

Máté 25. 29.-30.

Tulajdonosi személet a vagyon befektetése kockázatos eszközökbe? – Igen. És a befektetés biztos, de nem jövedelmező módon? – A válasz erre is igen. Akkor mi a gond? Hogy a harmadik páciens NEM a főnök értékrendje szerint járt el. Akkor lehet tehát tulajdonosi a szemlélet, ha jogodban áll a döntések mögött álló tulajdonosi értékrendet is saját belátásod szerint módosítani. Ezt nyilvánvalóan nem teheted meg, ergo soha nem lehet tulajdonosi a szemlélete egy cégnél senkinek sem, aki nem tulajdonos.

Akkor mégis mi legyen? Hiszen az tény, hogy vannak, akik jól dolgoznak, lásd a fenti példabeszédet. Csakhogy ez nem “Tulajdonosi szemlélet” hanem fejlett munkaetika. Vagyis, hogy a munkavállaló a munkáltató érdekeit és értékrendjét szem előtt tartva a tőle telhető maximális hatékonysággal jár el a munkakörében. Ez szerintem az a professzionális hozzáállás, ami elvárható egy munkavállalótól. Mondok erre egy példát. Van egy véleményem a maszkviselésről., hogy ez pro vagy kontra, nem számít. A cégnél azonban bármi is legyen a vezetői döntés arról, hogy hol és mi módon kell viselni a maszkot, nem a saját belátásom szerint cselekszem, hanem a vezetőségi direktíva alapján. Része vagyok a menedzsmentnek, így természetesen ott is igyekszem a saját álláspontomat képviselni, de a döntés meghozatala után a személyes meglátásom már nem játszhat szerepet abban, hogy az embereimmel mit és hogyan tartatok be. Ha lenne jogosultságom az értékrendi döntést meghozni, akkor lehet, hogy másképp döntenék. Ez ettől sokkal bonyolultabb és összetettebb, ez csupán egy egyszerűsített példa. A lényeg azonban összefoglalható

  1. – Annyit várj el a kollégáidtól, amennyire azok valóban képesek
  2. – Vezetőként a te dolgod, hogy annyit bízz rájuk, amennyire képesek
  3. – Azt viszont nyugodtan elvárhatod, hogy maximálisan teljesítsenek a megállapodások szerint
  4. – Az eredményt pedig kövesse az értékelés, kinek – kinek érdemei szerint

Amen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s