Life coaching

Változtatni akarsz az életeden, de nem tudod, hogyan kezdj neki? Problémád van, amivel nem tudsz megbirkózni? Érzed, hogy többre lennél képes? Erre való a hatékonyság – tréning és az életmód – tanácsadás, a life coaching!

Miben segít?

  • Magánéleti elakadások megoldása: amikor nem tudsz kilépni egy élethelyzetből, amikor úgy érzed, hogy újra és újra futod ugyanazokat a köröket.
  • Személyes hatékonyság növelése: Ha szeretnél többet kihozni magadból, ha meg akarod valósítani a terveidet, ha több minőségi időt akarsz kihozni a napodból.
  • Életmód váltás: Ha változtatni akarsz az életmódodon, sportosabban, egészségesebben akarsz élni.

Mi fog történni?

A folyamat egy kialakult módszertan szerint összeállított és vezetett konzultációk és gyakorlatok összessége. A meghatározott szempontrendszer minden eleme arra irányul, hogy önmagadat tedd képessé a problémáddal való megküzdésre.

A konzultációk során először abban segítek neked, hogy világosan és tisztán meg tudd fogalmazni a céljaidat, őszintén fel tudd mérni a jelenlegi helyzetedet, és azokat a nehézségeket, amelyek az utadban állnak. Feltárjuk a problémák gyökerét, jöjjenek azok bárhonnan.

Később azon fogunk dolgozni, hogy miként tudod leküzdeni ezeket az akadályokat. Mit és miként kell máshogy tenned ahhoz, hogy áttörést érj el a céljaid érdekében.

A folyamat közben az üléseken különböző technikákkal és módszerekkel biztosítjuk, hogy a közösen kijelölt úton maradj, végrehajtsd az eltervezett akciókat, és a végén elérd a célodat. Mindezt őszinte, barátságos és segítő szándékú környezetben.

Tudnod kell, hogy Te ismered legjobban a saját helyzetedet, a feladataidat és a vágyaidat. Emiatt nem adok neked tanácsokat, hiszen Te rendelkezel azzal a tudással, ami szükséges a sikeredhez. Én fejlesztő támogatást nyújtok számodra, kérdéseimmel és eszközeimmel hozzásegítelek, hogy elérd a kitűzött célodat.

Képessé teszlek, mert képes vagy rá!

Első találkozó

Ismerkedő, helyzetelemző, probléma és szituációfeltáró találkozó. Ennek során megkeressük az erősségeidet, a fejlesztendő területeket. Kijelöljük a folyamat során elérendő központi célt, aminek elérése érdekében dolgozni fogunk. Kidolgozzuk a szükséges akciótervet a rendelkezésre álló erőforrások függvényében. Meghatározzuk az első gyakorlati feladatot, amelyet a következő ülésig megvalósítasz.

turn-pen-976930_1280

További találkozók

Megnézzük, miként sikerült megoldani a gyakorlati feladatot. Kielemezzük az eredményeket, sikereket és az esetleges nehézségeket. A problémás területekre újabb megoldási alternatívákat dolgozunk ki, a sikereket és fejlődéseket pedig megerősítjük. Ismételten felmérve a helyzetet, a korábban kidolgozott központi cél és akcióterv függvényében újabb gyakorlati feladatot határozunk meg közösen.

Záró találkozó

A folyamat jellemzően – a probléma bonyolultságától függően – négy vagy öt alkalmat igényel. Ritka, hogy ennél több legyen, de tíz alkalomnál többre általában nincs szükség. Ha sikerül a központi célnak megfelelő megoldást találni, és ezt átültetni a gyakorlatban – vagy a gyakorlati megvalósítást megkezdeni – akkor közösen értékeljük a folyamatot, leszűrjük a megfelelő tapasztalatokat, és lezárjuk a munkát.

 

light-bulbs-1125016_1920

Elérhetőségeim:

Mobil: 06 70 626 81 46

Email: schunder.laszlo@gmail.com